Wat is geriatrische fysiotherapie?

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hiervoor doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut.

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.

Levitra

Er is een nieuwe trend aan het ontstaan en die heet "Levitra kopen" https://www.omubi.com/levitra-kopen-in-belgie/. Er zijn mensen die Levitra kopen en er dan achter komen dat het toch niet zo effectief voor ze was. Of misschien gebruiken ze Levitra en komen ze erachter dat ze er eigenlijk niet mee door willen gaan. Ongeacht waarom u Levitra koopt, u bent niet de enige en vele anderen willen net als u weten hoe u veilig levitra kunt kopen.

De fysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert hij dan bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Fitness Centrum | Fysiotherapie Cuijk Centrum