Diabetes

Diabetes training is een speciaal trainingsprogramma voor mensen met Diabetes Mellitus (suikerziekte). Door training wordt de kans op het krijgen van Diabetes Mellitus aanzienlijk verkleint. Bij een gezonde leefstijl hoort ook voldoende bewegen.

Het resultaat van training kan zijn:

  • betere handhaving van de gewenste bloedsuikerspiegel
  • verbeterde glucosetolerantie
  • verbeterde gevoeligheid voor insuline, waardoor minder medicijnen nodig zijn
  • gunstig effect op lichaamsgewicht en het vetpercentage
  • gunstig effect op de bloeddruk
  • verminderd risico op hart en vaatziekten

Wanneer diabetes training
De doelgroep waarvoor dit protocol van toepassing is, zijn cliënten met de diagnose Diabetes die verantwoord willen leren bewegen met deze aandoening.

Het doel is om door het aanbieden van begeleide en geprotocolleerde training en gestructureerde cliëntenvoorlichting de cliënt beter in staat te stellen op verantwoorde wijze veilig en effectief te bewegen met Diabetes.

De inhoud van de training
In het introductiegesprek wordt uitgelegd wordt wat de cliënt kan verwachten en worden de trainingsdoelen worden geformuleerd.

Overige informatie

Voeding
Een gezonde leefstijl met hierbij gezond eten is bij mensen met diabetes erg belangrijk. Als u hier meer informatie over wilt hebben, kunt u contact opnemen met onze diëtiste.

Informatie/aanmelden
Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met de praktijk, telefoonnummer 0485-313205, of per mail info@fysiotherapiecuijk.nl