Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een vorm van paramedische zorg die zich richt op het voorkomen en verhelpen van problemen met het houdings- en bewegingsapparaat van de mens. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord bewegen.

Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Er zijn in Nederland ruim 17.000 opgeleide fysiotherapeuten. Zij hebben een 4- jarige HBO opleiding achter de rug.

Bijscholing medewerkers

Om in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) te worden opgenomen moet men naast het lidmaatschap, jaarlijks verplichte her- en bijscholingen volgen, deelnemen aan een IOF (Intercollegiaal Overleg Fysiotherapeuten) en moet men geregistreerd zijn in het BIG register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Kamagra

Als je eenmaal weet welk type erectie je hebt, kun je vervolgens op zoek gaan naar de pil die je kan helpen. U bent misschien bekend met de verschillende merken van deze pillen, maar u moet er toch meer over weten. Er zijn drie hoofdtypen Kamagra pillen https://rxpromed.com/kamagra-kopen-amsterdam.html. Een daarvan is de generieke versie, een andere is de kruidenvariant en de laatste is de versie op recept.

Nadat de basisopleiding van 4 jaar is afgerond, kiezen veel therapeuten ervoor om zich in een bepaalde richting te specialiseren. Ook voor deze specialisaties moet men elk jaar verplichte her- en bijscholingscursussen volgen.

Eén van die specialisaties is bijvoorbeeld de sportfysiotherapie. In deze vervolgopleiding worden de specifieke eisen welke een sporter aan zijn lichaam stelt, behandelt en de specifieke gevolgen voor de therapie.

Lichamelijke klachten | Fysiotherapie Cuijk Centrum