Fysiotherapie Cuijk Centrum

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is het uitvoeren van oefeningen in het water, waardoor pijn kan verminderen, en kracht en beweeglijkheid verbeteren. Ook kan hydrotherapie gebruikt worden ter algehele activatie en om de plaatselijke en algemene belastbaarheid te vergroten.

Hydrotherapie is geschikt voor mensen die een orthopedische operatie hebben ondergaan, mensen met reumatoide arthritis of fybromyalgie, maar ook voor bijvoorbeeld hartrevalidatie. Ook mensen met bekkeninstabiliteit en rugklachten van diverse aard kunnen deelnemen aan hydrotherapie.

Hydrotherapie is al jaren een vorm van therapie welke veelvuldig toegepast wordt bij patiënten. In het verwarmde zwembad geven de fysiotherapeuten oefeningen in het water om de revalidatie te bevorderen of (verergering van) klachten te voorkomen.

Door de opwaartse druk van het water is het gemakkelijker om te bewegen in water en kunnen oefeningen soms beter worden uitgevoerd dan buiten het water.

KinderHydrotherapie

Voor kinderen met een anders lopende ontwikkeling op motorisch gebied, kan hydrotherapie van meerwaarde zijn. Ook voor
kinderen met een enkelvoudige of meervoudig handicap is zwemmen heel zinvol. Door gewichtloosheid in het water worden gewrichten en spieren niet belast waardoor kinderen vaak meer bewegingsvrijheid ervaren en beter ontspannen. Ook verbetert warm water de doorbloeding en daarmee de weefseldoorstroming van het lichaam. Kinderen ervaren hierdoor vaak prikkels op de huid waardoor ze extra gestimuleerd worden. De behandelingen in het water worden gegeven door kinderfysiotherapeute Maxime Hidding.

Voor wie? Vanaf 0 t/m 18 jaar met een spieraandoening of met een enkelvoudige of meervoudige beperking.
Kosten: De hydrotherapie is onderdeel van de fysiotherapeutische zorg en valt als zodanig binnen uw basisverzekering. Voor kinderen tot 18 jaar geldt er geen eigen risico.
Fysiotherapie is direct toegankelijk: een verwijsbrief van de arts is meestal niet noodzakelijk.

Informatie/aanmelden

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met de praktijk, telefoonnummer 0485-313205, of per mail info@fysiotherapiecuijk.nl

Of kijk op www.pmc-cuijk.nl voor alle informatie over onze Paramedische zorg voor kinderen.

Hydrotherapie | Fysiotherapie Cuijk Centrum