Fysiotherapie Cuijk Centrum

Wat is een leefstijlinterventie (GLI)?

Deelnemers worden begeleid in het verbeteren van hun leefstijl.

Wij helpen om je gezonder en fitter te voelen! Naast meer bewegen en gezondere voeding is er aandacht voor meer aspecten van een gezonde leefstijl, zoals gezond slapen en het verminderen van stress. Het programma is deels individueel en deels in een groep.

Voor wie is de leefstijlinterventie en hoe kan iemand deelnemen?

Volwassenen met overgewicht of een ander risicofactor en volwassenen met obesitas komen in aanmerking voor een leefstijlinterventie.

Er is sprake van overgewicht bij een Body Mass Index (BMI Body Mass Index. De BMI is een index die de verhouding tussen lengte en gewicht bij een persoon weergeeft. De BMI wordt veel gebruikt om een indicatie te krijgen of er sprake is van overgewicht of ondergewicht. ) ≥ 25 kg/m2. Er is sprake van obesitas of ernstig overgewicht bij een BMI ≥ 30 kg/m2.

Bij een extra risicofactor gaat het om de aanwezigheid van risicofactoren voor Hart en Vaatziekten (HVZ), Diabetes Mellitus Type 2 (DM2) of de aanwezigheid van slaapapneu of artrose.

Deelname aan een leefstijlinterventie is mogelijk zonder verwijzing  of na doorverwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Meer weten over onze praktijk of wilt u een afspraak maken? Bel naar 0485-313205 of mail naar info@fysiotherapiecuijk.nl

Fitnessruimte | Fysiotherapie Cuijk Centrum