Fysiotherapie Cuijk Centrum

In onze praktijk kunt u terecht voor oncologische revalidatie.

Deze revalidatie bij kanker kan zowel in de postoperatieve en curatieve als palliatieve fase verzorgd worden. Wij geven individuele begeleiding/training en groepstrainingen. Wij zijn aangesloten bij het netwerk Oncologie van FYNE (Fysiotherapeuten Netwerk Eerste Lijn) en wij werken met protocollen zoals zijn opgesteld door dit netwerk.

Naast deze programma’s, kan men ook deelnemen aan Op weg naar Balans, een multidisciplinair programma voor mensen met kanker.

Op weg naar Balans

Het aantal mensen dat leeft met kanker en de gevolgen daarvan, neemt voortdurend toe en de gevolgen van de ziekte kunnen ingrijpend zijn. Een goed herstel en een optimale kwaliteit van leven is erg belangrijk en oncologische revalidatie kan u helpen om zowel fysiek, psychosociaal als emotioneel weer in balans te komen.

Voor, tijdens en na afloop van de medische behandelingen in het ziekenhuis is het mogelijk om oncologische revalidatie te volgen. Het programma Op weg naar Balans is een op maat gerichte revalidatie, afgestemd op wat u wel of niet kan en op de (rest) klachten.

Informatie programma
Het is mogelijk om alleen het psychosociale of het bewegingsgedeelte te volgen.

Bewegingsgedeelte:
Doorlopend jaarprogramma: u kunt op elk moment instromen.
Begeleiding: fysiotherapeuten van Fysiotherapie Cuijk Centrum.
Frequentie: 2x per week individueel of in groepsverband.

Voorafgaande aan het programma vindt er een intake plaats door de fysiotherapeut. Tijdens en na het programma vinden er evaluaties plaats. De meeste zorgverzekeraars vergoeden uit de basis- of de aanvullende verzekering. Informatie over het bewegingsgedeelte: Fysiotherapie Cuijk centrum tel. 0485 -313205 of info@fysiotherapiecuijk.nl.

Psychosociale gedeelte:
Het programma bestaat uit acht groepsbijeenkomsten van 2 uur.
Begeleiding: oncologisch counselor.
Frequentie 1 keer per week op maandagochtend van 9.30 tot 11.30 uur.
Individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden.

Marijke Verhoeven, oncologisch counselor, tel. 06-15614167 of lifecrystal@mvlc.nl.

Overige informatie
Voorafgaand aan het programma wordt er een intakegesprek gepland. Tijdens en na het programma vinden er evaluaties plaats.

Er starten drie groepen per jaar in januari, april en september.

De kosten voor de psychosociale bijeenkomsten worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed uit de aanvullende verzekering.

Voor meer informatie belt u naar de praktijk 0485 - 313 205 of mail naar info@fysiotherapiecuijk.nl. Er is ook een folder beschikbaar over oncologische revalidatie: