Spreekuur in samenwerking met ViaSana

Speciaal spreekuur

Fysiotherapie Cuijk Centrum heeft samen met Kliniek ViaSana een speciaal spreekuur: het anderhalvelijns-traject Veel patiënten kunnen goed behandeld worden door de fysiotherapeut. Maar soms is extra advies nodig. Bijvoorbeeld omdat de patiënt pijn of beperkingen houdt.

Physician Assistant

De Physician Assistant (PA) van ViaSana is speciaal opgeleid om taken van medisch specialisten over te nemen. De PA geeft medische adviezen, stelt diagnoses, maakt behandelplannen en voert kleine operaties uit. Indien nodig overlegt hij met een medisch specialist. De PA van ViaSana kijkt mee met de fysiotherapeut waardoor de patiënt sneller en gerichter advies krijgt.

Advies

Vaak zal het advies een nieuwe conservatieve behandeling zijn. Indien toch verwijzing naar een gespecialiseerde kliniek of ziekenhuis nodig is, gaat de patiënt met dit advies naar de huisarts. De huisarts beoordeelt dit advies en maakt samen met de patiënt een keuze voor de vervolgzorg en zorginstelling.

Over ViaSana

Kliniek ViaSana levert verzekerde zorg en is volledig gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van bewegings- en pijnklachten. De specialisten van ViaSana behandelen patiënten bij aandoeningen aan de knie, heup, rug- en wervelkolom, schouder en arm, voet en enkel. Denk hierbij aan de plaatsing van een knieprothese, heupprothese, voorste kruisbandoperatie, beenstand correctie, hechten van de schouderpees, schouderprothese.