NOLK

Aansluiting bij het netwerk: NOLK

Door de komst van een kinderfysiotherapeute in onze praktijk zijn wij nu ook gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn, ook wel genoemd: Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten.
Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) zijn klachten die na voldoende medisch onderzoek niet of onvolledig te verklaren zijn door een bekende lichamelijke aandoening. Wetenschappers spreken ook van ‘somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten’.

SOLK kan in allerlei vormen voorkomen bijvoorbeeld als pijnklachten, chronische vermoeidheid, buik- maag – en darmklachten en uitvalsverschijnselen. Voor behandeling van deze klachten komt iemand vaak uiteindelijk in het ziekenhuis terecht waar gezocht wordt naar de meest optimale behandeling. Dit kan betekenen dat u naar een fysiotherapeut gestuurd wordt die hierin is gespecialiseerd. Om kenbaar te maken dat wij Manon als gespecialiseerde fysiotherapeute in ons team hebben, zijn we nu aangesloten bij het netwerk NOLK.

Wat is NOLK?
NOLK is een netwerk van instellingen en professionals op het gebied van somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijk klachten (SOLK). Het bundelt de krachten zodat de kwaliteit van behandeling, scholing en onderzoek verbetert.

Wilt u meer weten ? Belt u dan naar de praktijk of mailt u naar info@fsyiotherapiecuijk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − zes =