Het Rughuis

Samenwerking met het Rughuis Nijmegen

Vanaf maart werken we samen met het Rughuis in Nijmegen. Het Rughuis biedt een revalidatietraject aan voor mensen met chronische rug– en bekkenklachten. De samenwerking betekent dat wij als behandelaar een korte lijn hebben met de behandelaars van het Rughuis en hierdoor de behandeling zo effectief mogelijk kunnen maken. Er is kennisuitwisseling tussen de behandelaars over de behandeling bij chronische pijn in de nekregio, de rug of het bekken. Patiënten kunnen bij ons verder revalideren na het programma dat zij gevolgd hebben bij het Rughuis.

Over Het Rughuis
Het Rughuis is een gespecialiseerde (2e lijns) gezondheidszorg instelling. Het gaat met hart en ziel de pijn te lijf van mensen die lijden aan een ernstige complexe chronische rug-, bekken- en/of nekpijn stoornis. Het hanteert een gedragswetenschappelijke, individuele, intensieve en interdisciplinaire aanpak waar lichaam en geest hand in hand gaan. Daarom bestaat het team van behandelaren uit een psychotherapeut (hoofdbehandelaar), CGT psycholoog, PS psycholoog, fysiotherapeut of manueel therapeut en CSM (client service medewerker). Deze interdisciplinaire aanpak is ontwikkeld op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en levert de beste behandelresultaten.

Het Rughuis (2018): “Bewust samen werken aan uw rugpijn. Dit is de kern van de aanpak. Samen met u werken we aan uw mentale balans, de versterking van uw rug, aan het verbeteren van uw beweeglijkheid en aan het leren veranderen maar ook leren accepteren van datgene dat niet veranderd kan worden maar waar u mee leert omgaan.’’

Wij zijn verheugd om te kunnen samenwerken met deze instelling.

Voor meer vragen over de behandeling en de mogelijkheden kunt u uw therapeut vragen of bellen naar de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 1 =