Marjolein van der Sanden | Fysiotherapie Cuijk Centrum

Sportfysiotherapeute Marjolein van der Sanden

Blessure opgelopen? Wil je weer op wedstrijdniveau kunnen sporten of ben je een gedreven recreant die het sporten weer wil oppakken, maar zoveel mogelijk blessures wil voorkomen?

Voor deze en andere vragen op het gebied van bewegen en sporten kan men bij Fysiotherapie Cuijk Centrum terecht bij Marjolein van der Sanden.

Marjolein is voor velen een bekend gezicht in Cuijk: afkomstig uit Cuijk, trainde zelf bij zwemvereniging Merlet waar zij zelf ook later trainster is geweest en sinds vele jaren is zij vaste medewerkster van Fysiotherapie Cuijk Centrum.

Na de basisopleiding fysiotherapie behaalde ze eerst de Master in de Sportfysiotherapie en daarna de Master of Science in de Manueel therapie.

Marjolein vertelt:
‘Sportfysiotherapie is snel schakelen en het is meestal meer afremmen dan aansporen. Sporters hebben veelal een duidelijke hulpvraag. Ze hebben een blessure opgelopen of willen optrainen naar een bepaald sportevenement. Een sporter weet vaak veel over zijn of haar eigen lichaam, maar soms geven kleine aanpassingen grote resultaten. Dat inspireert me als sportfysiotherapeute. Het zijn vaak kortdurende trajecten, maar bijvoorbeeld revalidatie na een voorste kruisbandreconstructie neemt toch zo’n 9 maanden in beslag.’

Naast behandeltrajecten verzorgt Marjolein ook sportmedische keuringen en kan zij samen met de trainer een trainingsschema op stellen.
‘Met sportverenigingen hebben we afspraken om de selectie te laten testen en een trainingstraject op te stellen voor de spelers bijvoorbeeld’, aldus Marjolein.

Voor een afspraak bij Marjolein belt u met 0485-313205

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − twee =