Valpreventiecursus gestart

Afgelopen week zijn we gestart met de valpreventiecursus onder leiding van onze geriatriefysiotherapeut Jasper Huberts en fysiotherapeute Helma van Kempen. Beiden hebben de opleiding Valpreventie gevolgd.
Na een individuele intake volgen de deelnemers 5 weken lang 2x per week valpreventietrainingen. Naast de theorie omtrent het (voorkomen van) vallen wordt er flink geoefend op het valpreventieparcours waar allerlei balansoefeningen worden doorgenomen.
Alles omtrent het vallen wordt geoefend op dikke matten. De valpreventiecursus wordt gegeven in de sporthal waardoor er voldoende ruimte is om alle oefeningen goed uit te voeren.

Om dit hele parcours voor elkaar te krijgen hebben we hulp gehad van Tom die alle onderdelen heeft gemaakt. Tom bedankt! Daarnaast heeft Jacobs Cuijk Wonen en Slapen ( http://www.woninginrichtingjacobs.nl ) diverse soorten tapijt beschikbaar gesteld en daar zijn we zeer blij mee!

Wilt u meedoen aan de valpreventiecursus? Belt u dan met de praktijk op 0485-313205 of mail naar info@fysiotherapiecuijk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 1 =